DR_2
Samlet set

DR2 LIVE: Danmark lander på Mars

Team

Kreativ leder: Cecilia Flagstad

Kreativ producer: Timm Dinesen

SoMe-redaktør: Sofie Thorup Mikkelsen og Stine Fisker

Banner og unikt SoMe-indhold : Line Framborg Norup

Radioproducer: Peter Henningsen

Brandredaktør: Lotte Formenti

Den 18. februar 2021 klokken 21:55:27 landede NASAs rover Perseverance på Mars efter en rejse på over 450 millioner km. Et projekt til 15 milliarder kroner, der havde været årevis undervejs, og som havde 50% risiko for at fejle – ikke mindst under de nervepirrende “7 Minutes of Terror” lige før landingen. En enkelt lille fejl vil resultere i et kuldsejlet projekt og en bristet drøm for de danskere, som har arbejdet på projektet.

DR2 var med live i timerne op til og under landingen, og kampagnen skulle sikre, at flest muligt danskere denne aften valgte at følge dramaet hjemme fra stuerne.

Kampagnekoncept

Kampagnen fokuserede på det nærmest episke drama omkring landingen. Ville det lykkes eller ej? Ville alle anstrengelserne bære frugt eller være forgæves? Derfor spillede ”7 Minutes of Terror” en hovedrolle i kampagnen, ligesom de danskere ("besætningen"), der havde allermest på spil sfa. deres årelange involvering i projektet, gjorde det. Sidstnævnte bibragte også kampagnen det niveau af nørderi og passion, der var nerven i programmet. Visuelt trak vi på referencer fra spacefilmens univers. Filmiske virkemidler og en karakteristiske spaceæstetik byggede op til dramaet. Endelig brugte vi greb som nedtælling og SoMe-take-over i det sidste døgn før landingen, for at understøtte live-følelsen kampagnemæssigt.

Radiospot

Banner

So Me

7 minutes of terror