Kampagnebeskrivelse
Den 20. september 2021 rullede DR den helt store programmuskel ud med historien om De kødædende bakterier.
Historien blev fortalt i dels en TV-dokumentar på DR1 og DRTV, dels en P1-dokumentar på DR LYD og dels en webfeature på dr.dk. Rundt om dette, dækkede DR Nyheder historien redaktionelt i en stribe artikler samt i 21 Søndag.
I Eksponering fik vi til opgave at markedsføre de tre destinationer ved maksimering af synlighed og synergi. Det blev i den forbindelse besluttet, at historien i alle kanaler skulle udkomme under samme titel og med samme bærende visual. Dette sikrede momentum og en umiddelbar synergi på tværs, men krævede også, at vi kampagnemæssigt hjalp brugeren med at navigere og forstå, at det var én historie, men tre forskellige formater.
Budskabsmæssigt blev der på tværs af elementer fokuseret på at formidle “uret tikker”-følelsen; den indbyggede, rædselsvækkende “dramaturgi” i måden, som kødædende bakterier udvikler sig på, der i historien får brugeren til at sidde på kanten af stolen i uvished om de berørte menneskers skæbner.
SoMe-indhold
Der blev udarbejdet SoMe-indhold til Facebook og Instagram – totalt set 13 opslag på tværs af DR1, P1 og DR2.
Der blev lavet programklip for hver TV-episode og for første podcast-episode, som havde fokus på at komme tæt på hver af de tre skæbner, og på de oplevelser og følelser, de pårørende sad tilbage med.
Dertil blev der udarbejdet to stykker originalt content, hvor det ene fokuserede på ekspertsporet i udsendelsen (“Hvordan spotter du en kødædende bakterie?”), mens det andet stressede den tidsfaktor, der er så afgørende, ved at genfortælle Mathildes historie på en tidslinje.
3 x programklip
2 x originalt content
TV-trailer
I TV-traileren kommunikerede vi programmernes præmis med afsæt i Mathildes historie. Et særligt grafisk greb blev udviklet til at håndtere den tredelte destination (“Se, lyt, læs”).
Radiospots
I radiospots kommunikerede vi ligeledes præmis – dog blot med afmelding til to destinationer: TV-dokumentaren og podcasten.
Bannere
Bannere kommunikerede dels kryds fra/til relevante programsider på DRTV og DR LYD – og dels kommunikerede de de enkelte destinationer, men scheduleret ift. den mest oplagte brugssituation for hver destination (podcast indtil kl. 18.00, tv-dokumenter efter kl. 18.00).



