DR_2
Samlet set

Perception is Reality: Når fiktion og virkelighed smelter sammen

Team

Kreativ leder: Oskar Laug Jensen

Kreativ producer: Line Windfeldt

SoMe-redaktør: Sofie Thorup Mikkelsen og Stine Fisker

Radioproducer: Christian Munk

Banner og unikt SoMe-indhold: Line Norup

Brandredaktør: Lotte Formenti

Vi kender alle sammen Andreas Mertz. Eller i hvert fald én som ham. I den på én gang usympatiske og sårbare karakter har Simon Kvamm formået at gengive virkelighedens selvhjælpsguruer med stor troværdighed og realisme.

Netop dét blev et kæmpe aktiv, da vi i marts 2020 lancerede DR2-serien GURU.

Kampagnekoncept

Andreas Mertz er selviscenesættelsens mester. Og hvor er selviscenesættelsen mere aktuel end på sociale medier og særligt Instagram? I lanceringen af GURU benyttede vi velkendte SoMe-greb som selfievideoen og motivational quotes til at vække Andreas Mertz til live. I et takeover af såvel DR2s som Simon Kvamms Instagram-profiler, lod Andreas Mertz det regne med buzzwords og selvhjælpsklichéer. Ved at placere Andreas Mertz i den virkelige verden, udvidede vi TV-universet, forlængede oplevelsen og styrkede brugernes relation til karakteren og serien. I alt blev det til over 50 SoMe-posts - og en samlet reach på mere end 1,9 mio. i kampagneperioden (fraregnet posts og reach via Simon Kvamms profil).

Radiospot

På radio gav Andreas Mertz bl.a. et lynseminar i sin filosofi “Gå selv” – en teaser for “opskriften på det perfekte liv” med en afmelding til GURU.

So Me

Contentplan

Motivational Quotes

Bullshit-bingo


Stories, programklip, Master Fenn-sessions

Story: Dagens tanke: Slå benene op, læn dig tilbage og nyd livet
Story: Master Fenn sælger sin bog
Programklip: Life-coachen Andreas Mertz er vendt hjem til sin barndomsby Silkeborg for at give silkeborgenserne modet til at tage deres skæbne i egen hånd - de skal "gå selv". Og så skal Silkeborg IF skal altså have en ny maskot i stedet for Odderen Theis... Se bare på FC Midtjylland, de har en ulv.
Programklip: - Nu siger jeg en række ord, som vil få det sidste opkast op: Katterøvhul, Pernille Højmark, Festivaltoilet, Vandgrød... Master Fenn præsenterer Anders Mertz for en ayahuascaoplevelse, og sådan én er ikke for sarte sjæle.
Master Fenn-session: Kom ud med det, du skal ikke holde dig tilbage! Tag godt imod Master Fenns råd - han har ikke haft en underbevidsthed siden 2004...
Master Fenn-session: Parasit-teknikken er faktisk ikke så grim, som den lyder, og den er enormt effektiv. Se bare på Søren Rasted, han er jo et festfyrværkeri!

Tv-spot

Play ikon
Video poster

Teaser

Play ikon
Video poster

Præmisforklarende

Play ikon
Video poster

Afsnit 2+3

Play ikon
Video poster

Afsnit 4+5